Opleidingen

basis

Het basisveiligheid VCA diploma is voor medewerkers die geen leidinggevende taken hebben. B-VCA gaat over wet- en regelgeving, herkennen van onveilige werksituaties, het nemen van de juiste maatregelen om ongelukken te voorkomen.

 

 

 

voor operationeel leidinggeveden

Het VOL VCA diploma is bedoel  medewerkers met leidinggevende taken. De leidinggevende moet zowel zijn eigen veiligheid kunnen waarborgen maar ook zijn kennis en ervaring kunnen overdragen op andere medewerkers. Het gaat erom dat de werksituaties veilig zijn en blijven. Zowel de leidinggevende als de medewerkers moeten voldoende kennis hebben om de werkomgeving veilig te houden, maatregelen te nemen en daarmee ongelukken te voorkomen!

 

 

Werken met onafhankelijke adembescherming

Deze cursus leert de deelnemer welke adembeschermingsmiddelen er zijn, hoe een ademluchttoestel en de meerurenaansluiting (ook wel leeflucht genoemd) werken en hoe werkzaamheden hier veilig mee kunnen worden uitgevoerd. Dit lesmateriaal hoort bij het theoriegedeelte van deze cursus. De onderwerpen waarover in het theorie-examen vragen gesteld kunnen worden, zijn in deze cursus omschreven. 
 

Na het behalen van het examen behaald u het vakbekwaamheidscertificaat werken met onafhankelijke adembescherming volgens ISO 17024. Deze certificaten zijn daardoor zowel in Nederland (volledig) als internationaal (behoudens soms afwijkende wettelijke bepalingen) geaccepteerd.

Veiligheidswacht besloten ruimte

Een veiligheidswacht (vaak ook buitenwacht of mangatwacht genoemd) houdt de wacht bij de entrée en ziet actief toe op de veiligheid van de personen in de besloten ruimte. De veiligheidswacht is oplettend en waakzaam. Hij voelt zich verantwoordelijk voor veiligheid en handelt in geval van een noodsituatie.

Deze certificatieregeling valt onder de ISO-17024 norm